חנות מדי קרינה וציוד נלווה


הצגת כל המוצרים



צפייה בעגלה
עגלת הקניות שלך ריקה.

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
ארגון הבריאות העולמי: הסלולרי מגביר סיכון לסרטן

במחקר בינלאומי הגדול מסוגו עד כה נבדקו 5,000 בני אדם במשך עשר שנים. החוקרים שפעלו מטעם ארגון הבריאות העולמי קבעו: קיים סיכון מוגבר לפיתוח גידולי מוח ממאירים בקרב אנשים המדברים בטלפון כחצי שעה ביום. חברות הסלולר: "נמשיך לפעול בהתאם להנחיות העדכניות של משרדי הבריאות והגנת הסביבה".
תומר ולמר - NRG - 17.05.10

החשש התממש: מחקר בינלאומי מקיף שבדק את הקשר בין שימוש בטלפונים סלולריים להתפתחות גידולים במוח גילה כי קיים סיכון מוגבר לפיתוח גידולי מוח ממאירים בקרב אנשים המדברים בטלפון הסלולרי כחצי שעה מדי יום. המחקר שהתפרסם היום (ב') נערך על ידי קבוצת חוקרי INTERPHONE מטעם ארגון הבריאות העולמי (WHO) ופורסם בכתב העת IJOE. הוא נחשב למחקר הגדול ביותר בעולם שבדק את הנושא.

החוקרים אשר החלו את עבודתם בשנת 2000 פעלו ב-13 מדינות שונות ובדקו כ-5,000 נבדקים שחלו בסרטן המוח ואשר נחשפו לדיבור בטלפון סלולרי במשך עשר שנים לפחות (בין השנים 1993 ל-2003). מטרת המחקר המבוסס על ראיונות אישיים הייתה לקבוע האם השימוש בטלפונים סלולריים מעלה את הסיכון לפיתוח גידולי מוח ממאירים ותקציבו מוערך ב-20 מיליון יורו.

"תוצאות המחקר לא הוכיחו כי קיים סיכון לפיתוח גידולי מוח עקב שימוש בסלולרי, אך גם לא שללו סיכון שכזה", הדגישה פרופסור סיגל סדצקי, החוקרת הראשית בישראל ומהנהלת היחידה לאפידמיולוגיה של הסרטן ושל קרינה במרכז "גרטנר" שבמרכז הרפואי שיבא בשיתוף משרד הבריאות.

יחד עם זאת, לדבריה, מספר תוצאות במחקר הצביעו על עודף סיכון לפתח גידולי מוח בעקבות חשיפה לטלפונים סלולריים ואינדיקציות אלו מצדיקות נקיטת עמדה זהירה. "למרות שעבור כלל קבוצת המחקר נצפה סיכון מופחת לפיתוח גידולים, נצפתה עלייה של 40% בסיכון לגידולי מוח ממאירים בקרב משמשים 'כבדים' יחסית לעומת אלו שאינם משתמשים כלל בטלפונים סלולריים", הוסיפה פרופסור סדצקי.


"תת הערכה של הסיכון האמיתי"
לדבריה, בעת המחקר הטכנולוגיה הייתה עדיין מיושנת יחסית ולכן המשתמשים "הכבדים" הוגדרו אז ככאלו שדיברו לפחות חצי שעה ביום. "הסיכון המוגבר נצפה בייחוד בקרב אלו שדיווחו שימוש בסלולרי באותו צד של הראש שבו התפתח הגידול", הוסיפה. "חשיבות תוצאות אלו בכך שעודף הסיכון הנצפה במצבים המערבים חשיפה גבוהה יותר ולפיכך תואמים את השערות המחקר. מהנתונים עולה כי קרוב לוודאי שרוב הערכות הסיכון המדווחות במחקר זה הינן תת ההערכה של הסיכון האמיתי".

לדברי החוקרת, "חציון זמן השימוש במחקר היה כשעתיים וחצי בחודש והמשתמשים הכבדים דיברו בסלולרי זמן מצטבר של 1,640 שעות השוות ערך לחצי שעה ביום, זמן שהינו זעום יחסית לשימוש של המשתמשים הכבדים היום".

פרופסור סדצקי הדגישה כי קיימות דרכים להפחית האת קרינה באמצעות הרחקת המכשיר הסלולרי מהגוף על ידי שימוש בדיבורית, אוזנייה או רמקול . מנגד, היא הוסיפה כי "לעומת הממצאים המטרידים שעולים מן המחקר יש לציין כי הטכנולוגיה החדישה של מכשירי הסלולריים פולטת פחות קרינה מבעבר וכן המעבר לשימוש במסרונים, אוזניות, דיבוריות ורמקולים המפחיתים את החשיפה למוח".

חברות הסלולר: המחקר מוכיח את חשיבות האנטנות
לפיכך, הדגישה פרופסור סדצקי, החלטת משרד הבריאות הישראלי להמליץ על עיקרון הזהירות המונעת הוא צעד מתבקש להגנה על בריאות הציבור שתואם את תוצאות מחקר זה. "ממצאי המחקר אינם חד משמעיים עקב הטיות וטעויות מדידה שקיימים במחקר", אמרה. "עם זאת התוצאות מטרידות, מכיוון שמרבית המשתתפים במחקר היו משתמשים קלים מאד שצברו מעט מאד חשיפה לעומת השימוש של היום".

מפורום החברות הסלולריות נמסר בתגובה: "החברות חמשיכו לפעול, כפי שפעלו תמיד, בהתאם להנחיות העדכניות של משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה המאמצים תוך החמרה את המלצות ארגון הבריאות העולמי, במטרה להפעיל שירותים סלולריים בטוחים ואיכותיים.

"חשוב לציין כי המחקר שב ומחזק את החשיבות הרבה שיש לפריסה מלאה ומיטבית של אנטנות במטרה לצמצם למינימום את הקרינה מהמכשירים ומהאנטנות. עקרון זה נתמך על ידי ארגון הבריאות העולמי ומשרדי הבריאות והגנת הסביבה בישראל. לצערנו גורמים רבים פועלים כדי למנוע הקמתן של אנטנות ובכך הם פוגעים באופן מובהק באינטרס הציבורי".