חנות מדי קרינה וציוד נלווה


הצגת כל המוצרים



צפייה בעגלה
עגלת הקניות שלך ריקה.

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
שימוש בטלפון נייד מעכב את זמן ההירדמות

מחקר: שימוש בטלפון הנייד לפני ההירדמות עלול להכפיל את הזמן שלוקח להירדם. אותות הנקלטים ונפלטים מן המכשיר משבשים את פעילות המוח. (ציפי בלום, פורסם בערוץ 7  - 20/6/07)

 

שימוש בטלפון הסלולרי לפני הזמן שבו הולכים לישון עלול להוביל לבעיות. במחקר שנערך לאחרונה עולה כי שימוש בטלפון הסלולרי לפני ההירדמות עלול להכפיל את הזמן שלוקח להירדם.

אותות הנקלטים ונפלטים מן המכשיר הסלולרי משבשים את פעילות המוח בזמן השינה וכמה שעות לאחר היקיצה. המחקר בנושא נערך על ידי מרכז מחקרי השינה של אוניברסיטת לונגברו.

פרופסור ג'יימס הורן, שהוביל את קבוצת החוקרים, אמר שהשימוש במכשירים הסלולרים לפני השינה גרם לשינוי משמעותי בפעילות המוח. "לקח לאנשים הרבה יותר זמן להירדם לאחר שהיו חשופים לאותות היוצאים ומתקבלים במכשיר הסלולרי בזמן שהוא פעל, כך שנראה שיש לקרינה מהמכשיר השפעות מעוררות על המוח, ממש כמו לשתות כוס קפה. היה מדהים לגלות שההשפעה של הסלולרי היא כל כך משמעותית על הרגלי השינה של האנשים", אמר פרופסור הורן על תוצאות מחקרו. למרות הממצאים החד משמעיים הללו, פרופסור הורן אינו מאמין כי ההשפעה של הקרינה היא הרסנית.

 

המחקר נערך עם עשרה מתנדבים. על כל מתנדב נוסו שלשה סוגי אותות ממכשירי הטלפון הסלולריים במשך 30 דקות ליד אוזנם. סוגי האותות השונים שנוסו היו: מצב דיבור, מצב הקשבה, מצב השהייה. במצב שבו היה ממש דיבור- המכשיר הסלולרי משתמש במירב כוחו, קצת פחות מאשר במצב של הקשבה בלבד, והרבה פחות מאשר במצב של השהייה- שבו נשלח אות קטן מידי כמה זמן רק לשם שמירת הקשר עם מרכז התקשורת.

המיקרופונים וכן מכשירי האוזניות נוטרלו במהלך הניסוי על מנת לוודא שאין קשר והשפעה של מוצרי הלוואי על תוצאות המחקר.

לעומת מצב שבו מכשירי הסלולרי היו סגורים, נרשמו במחקר עליות של 25 דקות בממוצע להירדמות כאשר האנשים היו בחשיפה של דיבור ישי בסלולרי. במצב שבו האנשים רק האזינו למכשירי הסלולרי חל שיפור קטן בקצב ההירדמות.

במחקר גם התגלה ששיבוש באותות המגינים למוח גורם להרס וממשיך את השפעותיו עוד כמה שעות לאחר מכן, ולכן עלול לגרום לשינויים בדפוסי השינה הרגילים.